058 203 8059

info@salariszaken.nl

Over Ons

Actueel

Login

Eindelijk een nieuwe horeca cao!

De lonen van horecamedewerkers in de horeca cao gaan in totaal met met 3,3 procent omhoog plus de inflatie. Dat is afgesproken in een cao-akkoord tussen vakbond CNV Vakmensen en Koninklijke Horeca Nederland (KHN).
Sinds de oude cao in 2014 afliep, kregen veel nieuwe horecamedewerkers nog maar het minimumloon. Voor hen gaat het loon dus nog meer omhoog dan met 2,3 procent. “Dit is een fatsoenlijke cao die horecamedewerkers houvast biedt”, zegt Jacqueline Twerda, onderhandelaar van CNV Vakmensen.
In 2014 liepen onderhandelingen over een nieuwe cao vast. Afgelopen mei gingen vakbonden en werkgevers opnieuw naar de onderhandelingstafel. Maar het nieuwe akkoord is nu bereikt zonder de FNV, de grootste vakbond in de horeca.
KHN wilde onlangs niet meer verder onderhandelen met de FNV. De bond zei het onacceptabel te vinden dat KHN de FNV uitsluit van de cao-onderhandelingen. De FNV is niet nodig om de nieuwe cao algemeen bindend te verklaren.

FNV Horeca reageert op de nieuwe cao voor de horeca.

‘De afspraken die KHN en CNV Vakmensen hebben gemaakt zijn niet goed voor de hardwerkende horecamedewerkers en de gehele branche. Met maar 1% loonsverhoging per jaar doe je de mensen in deze sector te kort.’
In deze video van NOS op 3 worden de wijzigingen uitgelegd:

Meer weten over salarizaken?