058 203 8059

info@salariszaken.nl

Over Ons

Actueel

Login

Barbecue voor personeel? Let op de fiscale consequenties!

Organiseer jij een barbecue om gezamenlijk de zomer in te luiden? Een bedrijfsbarbecue is een belaste verstrekking aan het personeel, maar afhankelijk van de omstandigheden, hoef je niet alle kosten als loon aan te merken.
De kosten van de barbecue dien je in principe tot het loon te rekenen. Echter willen de meeste ondernemers dit logischerwijs niet. Heb je nog voldoende vrije ruimte voor dit jaar? Dan kan de barbecue volledig onbelast blijven. Bij overschrijding van je vrije ruimte betaal je echter 80% eindheffing. Dat geldt voor zover de totale kosten van alle overige vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen hoger zijn dan 1,2% van jouw totale fiscale loonsom.
Houd rekening met de locatie
Houd je de barbecue op de locatie van jouw bedrijf? Dan hoef je niet de volledige kosten als loon in aanmerking te nemen, maar alleen een fiscale waarde van € 3,35 per persoon. Dit mag alleen als het terrein waarop de barbecue wordt gehouden de ‘werkplek’ is. Een werkplek is een plek waarvoor je als werkgever een doorlopende Arbo-verantwoordelijkheid hebt, bijvoorbeeld de kantine, een tent op het eigen parkeerterrein of op het grasveld bij je pand. Als je barbecuet op een externe locatie, dan wordt het volledige bedrag als loon beschouwd.

Meer weten over salarizaken?