058 203 8059

info@salariszaken.nl

Over Ons

Actueel

Login

Rechter houdt al rekening met WWZ bij ontslagvergoeding

Ondanks dat de Wet werk en zekerheid (WWZ) pas per 1 januari 2015 ingaat, houdt de rechter er nu al rekening mee bij de beoordeling van een ontslagzaak. Zo heeft op 1 september jl. een kantonrechter in Utrecht bepaald dat in een concrete zaak de kantonrechtersformule niet van toepassing is, omdat de werknemer volgens de WWZ geen recht zou hebben op zo’n hoge ontslagvergoeding.

Bij een directeur van een woningbouwvereniging werd de arbeidsovereenkomst ontbonden. De gemeente zei de samenwerking op vanwege ‘niet gepaste omgangsmanieren door de directeur’, zoals mogelijke chantage en het in twijfel stellen van de gemeentemedewerkers. Na schorsing in afwachting van een ontslagbesluit, legde de directeur zijn functie als bestuurder neer.

Volgens de rechter is de kantonrechtersformule niet van toepassing in deze zaak, omdat de ontslagvergoeding ver boven de bedragen op basis van de WWZ zou uitkomen, aangezien het salaris van de directeur momenteel 12.072 euro bruto per maand bedraagt plus 8 procent vakantiebijslag en overige bijverdiensten.

Meestal anticiperen rechters niet op wetten die nog niet zijn ingevoerd; voor het ontslagdeel van de WWZ wordt nu een uitzondering gemaakt.
Bron: HRPraktijk

Meer weten over salarizaken?